Otsi postitust:

13. juuli 2011

Mida on sõjaväel õpetada ettevõttele?

Hommikul jäi silma intervjuu kindral-leitnant William G. Pagonis'ega kes oli esimese lahesõja ajal USA vägede logistikaülem ning töötas peale 29 aastast militaarkarjääri logistikajuhina Searsis. Ta kasutab kahte lihtsat kuid efektiivset viisi - 3x5 kaarte ning püstijala koosolekuid.

Ajal mil infot on väga palju, aega vähe ning inimeste süvenemisvõimekus madal on need kaks nõksu minu meelest igati omal koha.

Nimelt peab erukindral igal hommikul kell 8 nn püstijala koosolekuid (stand-up meetings) koos terve meeskonnaga, kus kõik annavad kiire ülevaate mis tehtud ja mis plaanis. Tema sõnutsi on püsti seistes inimesed konkreetsemad, tühja juttu ei aja ning ka tähelepanu püsib paremini. Sarnased koosolekud istudes veniksid tunni kuni pooleteise pikkuseks.

Teine oluline juhtimisnõks on 3x5 kaardid. (mõõdud tollides) 20-30 leheküljelisi raporteid, memosid, kirju vms ei viitsi teadupärast keegi lugeda. Seepärast peab kõik oluline mahtuma 3x5 kaardi kahele poolele või samaväärsele meiliblanketile. Kui ei mahu, siis juht seda ei loe! Teine oluline põhimõte sealjuures on, et vahejuhid ei tohi halbu uudiseid kinni pidada vaid kõigil on õigus oma "3x5 kaart" tippjuhile saata.

Intervjuud täis pikkuses loe:
http://www.inc.com/articles/201107/army-lessons-that-apply-to-small-business.html