Otsi postitust:

22. juuli 2010

5 küsimust ja vastust

John Baldoni kirjutab 5st küsimusest, mida on mõistlik endale esitada, kui palaanite oma karjääris muutust. Eriti praegusel ajal, kus paljud on oma senisest töökohast ilma jäänud ning otsivad uut rakendust, või miks mitte aegajalt ka niisama neid küsimusi esitada, eriti kui tunnete, et see mida te teete ei ole päris see, mida te teha tahate. Usun, et pole tarvis hakata kogu artiklit ümber kirjutama hakata, kellel huvi võib ise lugeda, küll aga mõtlesin, et äkki proovin omal nahal järgi ja panen enda vastused siia kirja. 


Milles peitub sinu talent?
Olen oma olemuselt pigem generalist, kui spetsialist. Pisiasjade asemel keskendun tervikule ja visioonile. Seetõttu tegutsen meelsamini meeskonnas kui päris üksi, kus näen enda individuaalset rolli maksimaalselt teiste toetuseks panustamas.


Millised oskused sul on?
Oma oskusteks pean head suhtlemise- ja tähelepanu äratamise võimet. Oskust näha "puude taga metsa" ning erinevate valdkondade ühisosa. Suudan inimesi mõtlema ning tegutsema panna. Olen kiire kohaneja ja suudan leida loovaid lahendusi ning samas jääda ka analüüsivaks. Tänu sellele suudan "tundmatutest vetest välja ujuda".   


Mis sind hommikul voodist välja ajab?
See kui saan väärt idee õhtuks teostumisele lähemale aidata, eriti tehes seda koos suurepäraste inimestega.


Milliste väljakutsetega oled toime tulnud?
Alustanud kõiki seni peetud ameteid nullist, st omamata selleks mingisugust ettevalmistust ning sattunud seejuures alati sündmuste keerisesse ehk olukorda, kus tegutseda on vaja kohe. 
Pidanud samal ajal ühte täis ja teist poole kohaga töökohta, õppinud statsionaarõppes ülikoolis ning kasvatanud peres last, jõudnud kaasa lüüa autoklubi käima lükkamises ning vahel ka Kaitseliidu tegemistes.


Mida sa oled enda kohta õppinud kogu selle aja jooksul, kui oled töötanud?
Kui meeskond on õige ja missioon on tugev, siis ei ole asju, millega ei tuleks toime. Mida pingelisem on seejuures olukord, seda paremini suudan mobiliseeruda ja endast anda. Liiga lihtne elu teeb laisaks. Kui üks kahest kas missioon pole meeskonna vääriline või meeskond ei ole missiooni vääriline panustan emma kumma muutmisesse või otsin teise koha.